zaterdag 1 november 2014

Sint-Laureins : WO I - Oud-Strijders : Camiel Boelens

Uit de lijkrede uitgesproken door de heer Albert Gailliaert, voorzitter, op het graf van de heer Camiel Boelens, medestichter en bestuurslid van de bond der Oud-Strijders van Sint-Laureins.

...Camiel Boelens werd geboren te Sint-Laureins op 14.11.1886 en overleed te Eeklo op 04.05.1976. Hij was van de klas 1906. In die tijd moesten de jongelingen loten om soldaat te worden. Vriend Camiel lootte zich er in en hij werd soldaat voor 3 jaar.
In 1914 werd hij gemobiliseerd voor gans de oorlog. In vredestijd was hij bij het ruitercorps. Later werd hij overgeplaatst naar het vervoercorps. Voor zijn goede en stipte dienst werd hij tot brigadier benoemd. Hij behoorde tot de 2e legerafdeling. Hij maakte de uitvallen van Antwerpen mede, de slag van de IJzer en hielp de sectoren van Steenstraete, Diksmuide, Ramscappelle en Boesinghe bezetten. Camiel was een opgeruimde kerel die zijn makkers moed insprak. Hij was drager van 8 frontstrepen en werd meermaals gedecoreerd o.a. met het IJzer- en oorlogskruis, als ridder en ook officier in de kroonorde en Leopoldsorde...

Met dank aan Mevrouw Cappon-Gailliaert Julia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten